Zdravo članice in člani Zasuka!

V katastrofalnih poplavah ste veliko škodo utrpeli tudi številni člani sindikata, uničeni so bili domovi, studii, delovni pripomočki in še marsikaj. Upamo, da je lahko tudi Zasuk tu koristna platforma za medsebojno povezovanje in da si lahko pomagamo prebroditi najtežje obdobje.

Veliko medsebojne podpore seveda že poteka, za naš sektor pa je specifično to, da smo odvisni od naših delovnih prostorov in opreme. Zato predlagamo akcijo “Posodim.Podarim.”, s katero bi se medsebojno obveščali o naših potrebah in iskali načine, kako si lahko prek medčlanske solidarnosti pomagamo nadomestiti delovne pripomočke ali druge potrebščine.

Najprej pozivamo vse tiste, ki ste v poplavah utrpeli škodo, da se nam javite na info@zasuk.si ali v zasebno sporočilo na Facebook strani, ter napišete, kaj bi potrebovali – (npr. delovni pripomočki, fizična pomoč, materialna podpora, delovni prostor…)

Nato bomo sestavili seznam vsega, kar se nujno išče in vse ostale člane prosili, da napišete, če lahko pomagate tako, da kaj podarite, posodite katerega izmed iskanih pripomočkov, prispevate fizično delo, ali kaj drugega.

Člane darovalce bomo nato povezali z vsemi, ki pomoč potrebujete, da se dogovorite za izmenjavo.

Zavedamo se, da je marsikateri izgubljen delovni arhiv nenadomestljiv. Upamo pa, da s to akcijo prizadetim članicam in članom vsaj malo olajšamo čas, dokler ne bo (in upamo, da čimprej!), prišel spet čas za delo.

Delavski odbor ZASUK